Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE

 

 

Področje dela sektorja za pokojninsko in invalidsko zavarovanje obsega pripravo zakonov in drugih predpisov, analiz, poročil, informacij in drugih predpisov, strokovnih mnenj s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja, izvajanje nadzora nad delom javnega zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, mednarodno sodelovanje s področja dela sektorja.

 

Sistem pokojninskega in invalidskega zavarovanja v Republiki Sloveniji obsega:

Na področju dela sektorja deluje kot izvajalska organizacija Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ).

 

Pri ZPIZ-u ima sedež tudi Komisija za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Pri komisiji lahko delodajalci začnejo postopke za ugotavljanje podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi invalidom. Komisija ugotavlja utemeljenost razlogov, ki jih je za odločitev o odpovedi pogodbe o zaposlitvi brez ponudbe nove pogodbe o zaposlitvi navedel delodajalec.

 


 

MODERNIZACIJA POKOJNINSKEGA SISTEMA

  


 

 

 

Pokojnine za delavce migrante v EU