Skoči na vsebino

OBRAZLOŽITEV PRIZNANJ 2003 - VIDA BERGLEZ

 

VIDA BERGLEZ je rejnica od leta 1998. Takrat so v družino sprejeli prva dva rejenca, šestletnega Davida in devetletno Patricijo, leta 2001 pa je bila v družino nameščena še 17-letna Remzija. Berglezova se pri vseh otrocih zelo angažira v stikih s starši in drugimi sorodniki, vrata svojega doma je odprla tudi številni Remzijini družini.

 

Pri svojem delu in življenju rejnice je samostojna, preudarna, v težkih in novih situacijah se zna pravilno odločati. Zelo pomembno za vse njene tri rejence je, da v njih zbuja občutek lastne vrednosti, uči jih prevzemati skrb zase, spodbuja jih k različnim aktivnostim, vključuje jih v različne skupine in delavnice. Na vseh nivojih njihovega življenja jih pripravlja na samostojnost.

 

Vida Berglez se z vsemi družinskimi člani vključuje v dejavnosti, ki jih organizira Center za socialno delo Maribor, aktivna je v Klubu rejniških družin Maribor, kjer je zadnji dve leti tudi predsednica. V klubu je bila vsa leta pobudnica ali organizatorka številnih aktivnosti, kar nekajkrat je kot rejnica in kot predsednica kluba sodelovala tudi z mediji. Kot predsednica Kluba rejniških družin Maribor je aktivno sodelovala pri sprejemanju nove zakonodaje na področju rejništva, pripombe in predloge je zagovarjala tudi v odboru Državnega zbora. Dala je pobudo za ustanovitev sindikata rejnic in je tudi njegova prva predsednica.

 

Vida Berglez pomembno prispeva k pozitivni promociji rejništva, povezovanju rejniških družin in si prizadeva za izboljšanje položaja rejnic in rejništva na splošno.

 

Predlog za dopolnitev priznanja rejnici Vidi Berglez je podal Center za socialno delo Maribor, podporno mnenje pa je podal Klub rejniških družin Maribor.