Skoči na vsebino

UTRINKI Z ZAKLJUČNEGA DOGODKA

 

Z zaključnim dogodkom v hotelu Mons v Ljubljani smo v Sloveniji v četrtek, 9. 12. 2010, zaključili aktivnosti evropskega leta boja proti revščini 2010 (EL 2010). 

 

Prireditev so z odlomkom iz svoje gledališke predstave odprličlani Društva Kralji ulice in generalni direktor direktorata za socialne zadeve Davor Dominkuš s kratkim pozdravom, uvodni nagovor pa je podala dr. Andreja Črnak Meglič, predsednica Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide Državnega zbora RS. Vsebinskemu poročilu o EL 2010, ki ga je predstavila mag. Martina Trbanc, vodja sektorja za analize in razvoj pri ministrstvu, so svoje aktivnosti v tem letu predstavili izvajalci, ki so bili izbrani na javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti EL 2010: Pedagoška fakulteta v Ljubljani, Fakulteta za socialno delo, Društvo Altra, Šent, Center društva za avtizem, Društvo Kralji ulice, Zavod Radio Študent, ljubljanska enota Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in ZRP Pomelaj.

 

V popoldanskem delu prireditve so predstavniki Pedagoške fakultete v Ljubljani in Znanstveno-raziskovalnega inštituta Koper z Univerze na Primorskempredstavili rezultate raziskav, ki so ju opravili v okviru EL 2010, in sicer Ocena obsega odkritega in skritega brezdomstva v Sloveniji ter Delovni in življenjski pogoji delavcev migrantov v Sloveniji.

 

Na koncu je minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik po svojem nagovoru podelil še nagradi za najboljše novinarske prispevke na temo revščine in socialne izključenosti, ki sta ju prejela Gorazd Rečnik, novinar Radia Slovenija, za prispevek o brezdomni nogometni reprezentanci, ki je bil objavljen na valovih Radia Slovenija, in Boštjan Videmšek, novinar časopisne hiše Delo, za prispevek o grških emigrantih, objavljen v Sobotni prilogi.  


Ključne dogodke in aktivnosti v EL 2010 so na novinarski konferenci ob zaključnem dogodku predstavili državna sekretarka dr. Anja Kopač Mrak, generalni dirketor direktorata za socialne zadeve Davor Dominkuš in eden izmed ambasadorjev Evropskega leta boja proti revščini 2010 Kralj O'Tone Prvi.

 

Gradiva s prireditve:

Utrinki s prireditve:

 

razprava po predstavitvi raziskav

 

prejemnika novinarske nagrade: Boštjan Videmšek (Delo) in Gorazd Rečnik (Radio Slovenija) ter minister dr. Ivan Svetlik