Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

EVIDENCA REGULIRANIH POKLICEV IN DRUGE EVIDENCE

Ministrstvo vodi Evidenco reguliranih poklicev, in sicer na podlagi Direktive 2005/36/ES o priznavanju poklicnih kvalifikacij, kjer so zbrani regulirani poklici v RS.  

 

V Republiki Sloveniji in v drugih državah članicah, so regulirani tudi drugi poklici, ki jih obravnavajo posebne področne direktive (dejavnosti na področju strupenih snovi, zavarovalni posredniki, prometni sektor, odvetniki, revizorji, itd.). Na spletni strani e-vem so zajeti vsi poklici in strokovni kadri, za opravljanje katerih je potrebno kakšno dovoljenje ali posebni pogoj.

Regulirani poklici v državah članicah EU, EGP in Švicarski konfederaciji so objavljeni v evropski bazi reguliranih poklicev ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm.

 

V obeh zgoraj navedenih evidencah najdete pri posameznem reguliranem poklicu tudi pristojni organ, kamor pošljete vlogo za priznanje poklicne kvalifikacije oziroma lahko dobite dodatne informacije.