Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SPOROČILA ZA MEDIJE

Ministrstvo zagotovilo sredstva za rekonstrukcijo varovanega oddelka v Domu Lukavci


MDDSZ bo v letu 2019 zagotovilo sredstva v višini 800.000,00 evrov za širitev kapacitete v posebnem socialnovarstvenem zavodu Dom Lukavci.

Pospešeno reševanje zaostankov


Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že od lani jeseni intenzivno odpravljamo zaostanke pri reševanju pritožb na odločbe centrov za socialno delo glede uveljavljanja pravic iz javnih sredstev. ...

Hitrejša aktivacija prejemnikov denarne socialne pomoči


Vlada Republike Slovenije je sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih in ga pošlje Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo po skrajšanem postopku.

Za še večjo uravnoteženost žensk in moških v lokalnih skupnostih


Vlada Republike Slovenije je določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o enakih možnostih žensk in moških in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru Republike Slovenije po rednem postopku.

Državni zbor potrdil Sporazum o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo


Državni zbor je 18. 6. 2019 potrdil Sporazum o socialni varnosti med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo.

Ministrica mag. Ksenija Klampfer o prihodnosti dela


Ministrica mag. Ksenija Klampfer je v okviru 108. rednega zasedanja Mednarodne konference dela 18. junija podala govor na poročilo Globalne komisije za prihodnost dela, ki je naslovljeno ''Delo za svetlejšo prihodnost''. Letošnje...

V javni razpravi predlog Zakona o določitvi in izplačilu dodatka za nego otroka


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 14.6. v javno razpravo poslalo predlog Zakona o določitvi in izplačilu dodatka za nego otroka.

ARHIV