Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

VODSTVO

Ministrica mag. Ksenija Klampfer

Mag. Ksenija Klampfer se je rodila 27. julija 1976. Po končani osnovni šoli je obiskovala Prvo gimnazijo v Celju, nato pa se vpisala na študij prava na mariborski pravni fakulteti in postala magistrica s področja evropskega gospodarskega prava.

 

Po dokončanem univerzitetnem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru se je zaposlila na upravni enoti Slovenske Konjice. Tam je, med drugim, osem let vodila oddelek za upravne notranje zadeve. Leta 2015 je postala načelnica upravne enote Maribor. Od oktobra 2017 do aprila 2018 je opravljala delo državne sekretarke na Ministrstvu za javno upravo.

 

Deluje tudi kot predavateljica na Upravni akademiji in članica Raziskovalne mreže upravnega prava, ki deluje pod okriljem Evropske unije. V desetletje in več dolgi karieri v državni upravi je pridobila poglobljen uvid v delovanje javnih sistemov, razvila visoko raven kompetenc na področju vodenja in upravljanja virov, od človeških do finančnih, in se naučila, da je s pravo mero odločnosti in hitrim odzivanjem mogoče reševati tudi najzahtevnejša konfliktna stanja.
 

Svoje strokovno znanje izpopolnjuje na doktorskem študiju evropskega upravnega prava na ljubljanski pravni fakulteti. Ima opravljen pravniški državni izpit.

 

 

 

 

 

 

DRŽAVNA SEKRETARKA BREDA BOŽNIK

 

Breda Božnik je rojena 15. 11. 1970 v Celju. Po končani osnovni šoli je nadaljevala šolanje in zaključila program na Srednji zdravstveni šoli v Celju, v nadaljevanju pa je v okviru srednješolskega izobraževanja pridobila tudi izobrazbo ekonomskega tehnika. Diplomirala je na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani in v okviru visokošolskega strokovnega študija pridobila naziv diplomirana socialna delavka. Na Socialni zbornici Slovenije je opravila strokovni izpit iz socialnega varstva, na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru pa je opravila tudi strokovni izpit iz Zakona o upravnem postopku. Strokovno znanje je nadaljnje izpopolnjevala na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, kjer je zaključila program usposabljanja za supervizorja in pridobila naziv supervizorka v socialnem varstvu. Leta 2017 je uspešno zaključila Šolo za direktorje - vodenje socialno varstvenih organizacij.

 

Ima 28 let delovnih izkušenj na različnih področjih socialnega varstva, kot so konkretno delo z uporabniki različnih ranljivih skupin, vpogled in sodelovanje v organizacijskem in praktičnem delovanju, odločanje, razreševanje problematike, kadrovanje, upravljanje s finančnimi viri in sprejemanje odločitev o pomembnih dejavnikih za delovanje posamezne institucije in njeno prepoznavnost v širši družbi.Pred imenovanjem za državno sekretarko je bila direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, pred tem pa je bila v Javnem zavodu Socio Celje strokovna vodja programa. Bila je predstavnica Vlade RS v več Svetih zavodov in nadzornih organih, v letošnjem letu pa je bila izvoljena in imenovana za podpredsednico Socialne zbornice Slovenije.


Svoje strokovno znanje izpopolnjuje na magistrskem študiju Fakultete za socialno delo v Ljubljani. 

DRŽAVNI SEKRETAR TILEN BOŽIČ

Tilen Božič je diplomant Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, smer finance. V zadnjih letih je opravil različna usposabljanja doma in v tujini, in sicer s področja mednarodne obdavčitve, davčnega postopka, računovodstva, revizije, prestrukturiranja in prevzemov ter občasno tudi predaval teme s tega področja. Od leta 2007 do 2011 je bil zaposlen v eni izmed štirih priznanih mednarodnih revizijskih družb, od leta 2011 do 2014 pa je bil davčni svetovalec v zasebni domači svetovalni družbi in kasneje tudi direktor manjšega računovodskega podjetja. Od 1. avgusta 2014  do 23. septembra 2016 je bil poslanec DZ. Bogate izkušnje si je nabral z delom v delovnih telesih DZ, in sicer kot član komisije za nadzor javnih financ, kot podpredsednik odbora za finance in monetarno politiko ter kot član odbora za zadeve Evropske unije.  Zadnji dve leti pa je bil državni sekretar na Ministrstvu za finance. Govori angleško in italijansko.