Skoči na vsebino

VODSTVO

Ministrica mag. Ksenija Klampfer

Mag. Ksenija Klampfer se je rodila 27. julija 1976. Po končani osnovni šoli je obiskovala Prvo gimnazijo v Celju, nato pa se vpisala na študij prava na mariborski pravni fakulteti in postala magistrica s področja evropskega upravnega prava.

 

Po dokončanem univerzitetnem študiju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru se je zaposlila na upravni enoti Slovenske Konjice. Tam je, med drugim, osem let vodila oddelek za upravne notranje zadeve. Leta 2015 je postala načelnica upravne enote Maribor. Od oktobra 2017 do aprila 2018 je opravljala delo državne sekretarke na Ministrstvu za javno upravo. Deluje tudi kot predavateljica na Upravni akademiji in članica Raziskovalne mreže upravnega prava, ki deluje pod okriljem Evropske unije. V desetletje in več dolgi karieri v državni upravi je pridobila poglobljen uvid v delovanje javnih sistemov, razvila visoko raven kompetenc na področju vodenja in upravljanja virov, od človeških do finančnih, in se naučila, da je s pravo mero odločnosti in hitrim odzivanjem mogoče reševati tudi najzahtevnejša konfliktna stanja.
 

Svoje strokovno znanje izpopolnjuje na doktorskem študiju evropskega upravnega prava na ljubljanski pravni fakulteti. Ima opravljen pravniški državni izpit.

DRŽAVNA SEKRETARKA BREDA BOŽNIK

 

Breda Božnik je rojena 15. 11. 1970 v Celju. Po končani osnovni šoli je nadaljevala šolanje in zaključila program na Srednji zdravstveni šoli v Celju, v nadaljevanju pa je v okviru srednješolskega izobraževanja pridobila tudi izobrazbo ekonomskega tehnika. Diplomirala je na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani in v okviru visokošolskega strokovnega študija pridobila naziv diplomirana socialna delavka. Na Socialni zbornici Slovenije je opravila strokovni izpit iz socialnega varstva, na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru pa je opravila tudi strokovni izpit iz Zakona o upravnem postopku. Strokovno znanje je nadaljnje izpopolnjevala na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani, kjer je zaključila program usposabljanja za supervizorko in pridobila naziv supervizorka v socialnem varstvu. Leta 2017 je uspešno zaključila Šolo za direktorje - vodenje socialno varstvenih organizacij.


Breda Božnik ima 28 let delovnih izkušenj na različnih področjih socialnega varstva, kot so konkretno delo z uporabniki različnih ranljivih skupin, vpogled in sodelovanje v organizacijskem in praktičnem delovanju, odločanje, razreševanje problematike, kadrovanje, upravljanje s finančnimi viri in sprejemanje odločitev o pomembnih dejavnikih za delovanje posamezne institucije in njeno prepoznavnost v širši družbi.


Pred imenovanjem za državno sekretarko je bila direktorica Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, pred tem pa je bila v Javnem zavodu Socio Celje najprej strokovna delavka nato pa tudi strokovna vodja programa.  Delovne izkušnje ima tudi z delom v domu starejših.


Svoje strokovno znanje izpopolnjuje na magistrskem študiju Fakultete za socialno delo v Ljubljani.


Bila je predstavnica Vlade RS v več Svetih zavodov in nadzornih organih, v letošnjem letu pa je bila izvoljena in imenovana za podpredsednico Socialne zbornice Slovenije.